Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – Πώς θα νομιμοποιήσετε τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων στο “χώρο” σας;

05/03/2021 @ 17:30 - 21:30

ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – Πώς θα νομιμοποιήσετε τη διαδικασία παραγωγής προϊόντων στο “χώρο” σας;

Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και σε αυτούς που πρόκειται να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, θέλουν να προχωρήσουν σε πρώτη μεταποίηση των προϊόντων τους και να τα προωθήσουν στην αγορά.

 

Αν σας ενδιαφέρει να παράγετε:
* Προϊόντα δημητριακών π.χ. πλιγούρι, μπομπότα
* Προϊόντα με παρθένα ελαιόλαδα και διάφορα αρωματικά φυτά, μπαχαρικά κλπ
* Προϊόντα διατηρημένα με αλάτι, ξύδι και λάδι πχ Επιτραπέζιες ελιές, τουρσί, σάλτσες
* Αρτοσκευάσματα π.χ. παξιμάδια φρυγανιές, αρτίδια, σταφιδόψωμα, κριτσίνια, βουτήματα, λουκουμάδες με μέλι, κουλούρια, λαγάνες, διπυρίτης άρτος (γαλέτα) φύλλο κρούστας, σφολιάτα, πίτες (αλμυρές και γλυκές)
* Ζυμαρικά π.χ. τραχανάς, χυλοπίτες, λαζάνια, ξινόχοντρος
* Γλυκίσματα π.χ. χαλβάς με σιμιγδάλι, σάμαλι, ραβανί
* Προϊόντα φυτικής προέλευσης με ή χωρίς γλυκαντικές ύλες, π.χ. γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, κομπόστες, ζελέ φρούτων, γλυκά αλείμματα και γλυκές πάστες φρούτων και λαχανικών, φρουί γλασέ, πετιμέζι, μουσταλευριά, αμυγδαλωτά, εργολάβους, χαρουπόμελο ,προϊόντα από σουσάμι
* Αποξηραμένα προϊόντα φυτικής προέλευσης φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, αρωματικά φυτά
* Προϊόντα με μέλι που έχουν προστεθεί ξηροί μαστίχα, κρόκος κ.α. τρόφιμα
Γαλακτοκομικά προϊόντα, π.χ. τυρί, βούτυρο, γιαούρτι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στη με αριθμ.3724/162303/22.12.14 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3438 /Β/2014)
* Λοιπά τρόφιμα, π.χ. ξύδι, χυμοί φρούτων και λαχανικών
* Προϊόντα σαπωνοποιίας από ελαιόλαδο

Στόχος του σεμιναρίου είναι να μάθετε τις διαδικασίες που απαιτούνται μέχρι τη νομιμοποίηση μιας μονάδας οικοτεχνίας αλλά και να «ακούσετε» από παραγωγούς τέτοιων προϊόντων τις εμπειρίες τους σχετικά με την παραγωγή και πώλησή τους.

Το σεμινάριο επιμελείται η ομάδα της εταιρείας InfoAgro ( https://www.infoagro.gr/ ).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 5 Μαρτίου 2021
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 17:30

ΚΟΣΤΟΣ Διαδικτυακή παρακολούθηση:
40,00€

Σημείωση: Για την διαδικτυακή παρακολούθηση, η χρήση μικροφώνου και κάμερας, δεν είναι υποχρεωτική.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το υλικό του σεμιναρίου καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες:
email: openofficevolos@gmail.com
τηλ. 2421023099

 

Στο σεμινάριο θα μιλήσουν οι συνεργάτες της εταιρείας:

ΠΕΤΣΑΝΗ ΔΟΜΝΑ
Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής, MSc
Υπεύθυνη τμήματος ΟΣΔΕ στην επιχείρηση Περουλάκης – Κώττα ΟΕ.

Η κα. Πετσάνη Δόμνα σπούδασε Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στο Πανεπιστημίο Θεσσαλίας και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο «Αυτοματισμοί στις αρδεύσεις, τις γεωργικές κατασκευές και την εκμηχάνιση της γεωργίας» (MSc). Είναι τακτικό μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και μέλος της Ένωσης Γεωπόνων Μελετητών Ελλάδος – Συμβούλων Επιχειρήσεων.

Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, διατηρώντας ατομική εταιρεία με αντικείμενο απασχόλησης τις γεωργικές μελέτες, σχετιζόμενες με κοινοτικά προγράμματα (Επενδυτικά σχέδια βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Βιολογική γεωργία, Μείωση νιτρορύπανσης κ.ά.). Επίσης, έχει υλοποιήσει συστήματα ποιότητας τροφίμων για την απόκτηση των πιστοποιητικών AGRO 2.1 – 2.2 και GlobalGap για την πιστοποίηση προϊόντων που σκοπό έχουν την κάλυψη ποιοτικών προδιαγραφών της εγχώριας αγοράς, αλλά και του εξωτερικού. Συμμετέχει σε πιστοποιημένο φορέα υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ). Είναι εκπαιδεύτρια προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συνεργαζόμενη εκπαιδεύτρια με το ΙΕΚ Δήμητρα.

ΜΠΟΥΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Γεωπόνος – Τεχνολoγίας τροφίμων Π.Ε. // Associate Food Manager

Eίναι Γεωπόνος Γεωργικών Βιομηχανιών Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΑΠΘ (1997) και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο «Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή». Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΟΠΠΕΠ και του ΕΦΕΤ.

Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Ποιοτικού Έλεγχου & μέλος του τμήματος R&D στη βιομηχανία τροφίμων καθώς και σε εργαστήρια ελέγχου τροφίμων για αρκετά έτη. Επίσης εργάστηκε και ως συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας (Καρδίτσα) σε διάφορα εργαστηριακά μαθήματα και συμμετείχε συγχρόνως ως ερευνήτρια σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Κύρια ενασχόλησή της είναι η συμβουλευτική σε εταιρείες τροφίμων για την ανάπτυξη και υποστήριξη Συστημάτων Ασφάλειας Τροφίμων & Διασφάλισης Ποιότητας καθώς και η εκπαίδευση και κατάρτιση ενηλίκων εργαζομένων και στελεχών επιχειρήσεων τροφίμων.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
05/03/2021
Ώρα:
17:30 - 21:30
Κατηγορία Εκδήλωση:

Ώρες & Ημέρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00πμ – 8:00μμ
Σάββατο: κλειστά
Κυριακή: κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κ. Καρτάλη 62-68 (2ος όροφος)
Βόλος 382 21
info@openofficevolos.gr
+30 24210 23099,
+30 6936 831 784, +30 6974 325 528

Τρόποι Πληρωμής

Εγγραφή στο newsletter

    Privacy Preference Center