Δημήτρης Γεωργιάδης: Το ταξίδι ενός Έλληνα

Δημήτρης Γεωργιάδης: Το ταξίδι ενός Έλληνα

Dec 07, 2020 19:00
Για την ανακάλυψη της Ρωσίας, όπως δεν την γνωρίζουν οι ίδιοι οι Ρώσοι, έβαλε πλώρη ένας Κερκυραίος ηθοποιός, ο Δημήτρης Γεωργιάδης και αυτόν θα καλωσορίσουμε αυτό το απόγευμα της Τρίτης!

Μετά από την πρόσκληση του ρωσικού κεντρικού τηλεοπτικού καναλιού “Πολιτισμός” η τηλεοπτική ομάδα με επικεφαλή τον Έλληνα καλλιτέχνη ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι στην απέραντη και απάτητη, ενίοτε, ρωσική Γη.
Και τι δεν είδαν οι τηλεθεατές σ αυτές τις 3 σεζόν,, ποιες δοκιμασίες δεν πέρασε ο ίδιος ο Δημήτρης. Ατέλειωτοι δρόμοι – και τι δρόμοι! – ποτάμια, θάλασσες, παγωμένες λίμνες, όπου δεν δίστασε να βουτήξει, όπως το κάνουν οι ντόπιοι.
Πρόσωπα και προσωπικότητες, εκκλησίες, μουσεία, νοσοκομεία, κλειστές περιοχές, χώρους διαμαρτυρίας, φυλακές και κάτεργα. Ακούραστος και ασταμάτητος, δεν άφησε κανένα θέμα ασχολίαστο, συζητήσεις για τα πάντα, από πολιτική μέχρι τα ξωτικά.
Τον λάτρεψαν, τον αγάπησαν, και την αγάπη αυτή της εισέπραξε σε αμέτρητα φιλιά από γυναίκες όλων των ηλικιών. Τον συμπάθησαν και τον εκτίμησαν ακόμη και οι πιο σκληροί άντρες της Σιβηρίας.
Ελάτε να τον γνωρίσουμε μαζί! Μαζί του να γνωρίσουμε και την Ρωσία, μέσα από τα μάτια ενός Έλληνα.
Ο Καλεσμένος μας.
Ο Δημήτρης Γεωργιάδης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1987 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης το 2011 και την Ακαδημία Θεάτρου της Μόσχας (GITIS) το 2015. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Ρωσία συμμετείχε σε performance και θεατρικές παραστάσεις, ενώ παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι ενός Έλληνα στη Ρωσία» του οποίου ο τρίτος κύκλος παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στο ρωσικό κρατικό κανάλι «Kultura».
Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την ομάδα «ΠΥΡ» και τη σκηνοθέτη Ιώ Βουλγαράκη στις παραστάσεις: «Μισαλλοδοξία» (Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση – 2015) και «Μόλλυ Σουήνη» (Θέατρο του Νέου Κόσμου 2017 – 2018). Επίσης με το Εθνικό Θέατρο στις παραγωγές: «Οιδίπους Τύρρανος» – (2016), «Συγγραφέας του μήνα» – (2016 – 2017) και «Ειρήνη» (2017). Το καλοκαίρι του 2018 συμμετείχε στην παράσταση «Αγαμέμνων» σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, τη σεζόν 2018-2019 στην παράσταση «Η αρρώστια της νιότης» (Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου) σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη – Knutsen και το καλοκαίρι του 2019 στην παράσταση «Ορέστεια» (Εθνικό Θέατρο) σε σκηνοθεσία Ιώς Βουλγαράκη, Λίλλυς Μελεμέ και Γεωργίας Μαυραγάνη.
Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές («Κόκκινο Ποτάμι» – Open) και κινηματογραφικές παραγωγές («Viking», «Man Of God») σε Ελλάδα και Ρωσία.
Διευθύνει το νεοσύστατο Φεστιβάλ Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου στη Ρωσία. Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.
Αλλαγή Μεγέθους
Αντίθεση