Σύγχρονη υγεία – Οι παθήσεις της εποχής και οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισής τους

Σύγχρονη υγεία – Οι παθήσεις της εποχής και οι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισής τους

Mar 30, 2021 19:00

Όλα αλλάζουν και μεταβάλλονται στο χρόνο. Οι νέες τεχνολογίες φέρνουν μαζί τους νέες τάσεις στο εργασιακό περιβάλλον, φέρνουν όμως και νέους ρυθμούς. Ρυθμούς γρήγορους, απαιτητικούς και με μεγαλύτερο βάρος ευθύνης.
Πόσες φορές όλοι μας, για αυτό το λόγο, έχουμε παραμελήσει την υγεία μας, τις σωματικές και τις ψυχικές μας ανάγκες. «Ξεχνάμε» να ξεκουραζόμαστε, να αφιερώνουμε χρόνο στους εαυτούς μας και στους οικείους μας.


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας ήρθε ουρανοκατέβατος και ο ιός, και αντί να μας προσφέρει ελεύθερο χρόνο μέσα από τις καραντίνες του, μας έχει φορτώσει κι άλλες έννοιες, προβλήματα και άγχη.
Και όλα αυτά οδηγούν στη νέα μάστιγα της εποχής που ακούει στο όνομα ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ:

– Αυτοάνοσα νοσήματα. Που οφείλεται η ραγδαία αύξηση τους;
– Πώς ο Τρόπος Ζωής Επηρεάζει την Ανάπτυξη Αυτοάνοσου Νοσήματος.

Για αυτά θα μιλήσουμε με τον Χρήστο Θανάσαινα, αλλά και για την αντιμετώπισή τους και μάλιστα με φυσικούς και φυτικούς τρόπους.

Χρήστος Θανάσαινας
ξεκίνησε τις σπουδές του στο Beijing University of Chinese Medicine του Πεκίνο στην Κινέζικη Βοτανολογία. Συνέχισε στην Ψυχολογία στο Karlsruhe University της Γερμανίας με θέμα διατριβής «Η επίδρασης της κακής διατροφής στην λειτουργία των ηθικών διαστάσεων της ψυχοθεραπείας» και έκανε διδακτορικό́ στην Ψυχολογία της διατροφής στην Αγγλία, στο πανεπιστήμιο Cambridge, στη Διατροφική́ Νοημοσύνη. Το θέμα της διατριβής του: Κατανόηση των μηχανισμών πείνας, Διαταραγμένη προσωπικότητα και φαγητό́. Πως θα βρω τη δύναμη να παραμείνω σταθερός στη διατροφή́ μου. Επίδραση της κακής διατροφής στη σύγχρονη κοινωνία της Δύσης.

Τα τελευταία 18 χρόνια ασχολείται με την αναπηρία και την διατροφή ειδικών ομάδων υψηλού κινδύνου και ειδικών παθήσεων και αυτό-άνοσων συνδρόμων και με κάθε είδος αναπηρία που χρειάζεται σωστή διατροφή καθώς και με τη διαχείριση του βάρους προ εγχειρητικά και μετά εγχειρητικά ως Υπεύθυνος & Επιστημονικός Διευθυντής της FORLIFE CLINIC μαζί με τους Υπεύθυνους Διατροφολόγους της Κλινικής.
Είναι εισηγητής σεμιναρίων σε πολλούς δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικούς φορείς καθώς και φορείς ψυχικής υγείας αλλά και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια.

Αλλαγή Μεγέθους
Αντίθεση