Κωνσταντίνος Βασάλος: Περί γεύσεων και αισθήσεων….

Κωνσταντίνος Βασάλος: Περί γεύσεων και αισθήσεων….

Apr 27, 2021 19:00

“Αρχιμάγειρα και δάσκαλο μαγειρικής” τον ονομάζουν οι μαθητές του και αφού δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στη βεράντα του σπιτιού του στη Σίφνο και να γευόμαστε τις ομορφιές που δημιουργεί στην κουζίνα του, απολαμβάνουμε τα πανέμορφα κείμενα των αναρτήσεών του και τα πεντανόστιμα φαγητά του, φωτογραφημένα με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Ο λόγος για τον Σεφ Κωνσταντίνο Βασάλο, που θα μας κάνει συντροφιά το απόγευμα αυτής της Μεγάλης Τρίτης, να μας ταξιδέψει σε γεύσεις, σε μυρωδιές και ιστορίες….
…γιατί πίσω από κάθε γεύση και κάθε μυρωδιά, κρύβεται μια μικρή ιστορία…

 

Ο Συνομιλητής μας

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος γεννήθηκε το 1956 στη Σίφνο. Στην ίδια την οικογένεια του υπήρχαν μάγειροι και έτσι μυήθηκε στην μυσταγωγία της μαγειρικής τέχνης. Το 1977 απεφοίτησε αριστούχος από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων. Αργότερα στην ίδια Σχολή δίδαξε ως καθηγητής Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης. Έχει εργαστεί σαν Αρχιμάγειρος σε μεγάλες μονάδες ξενοδοχείων, εστιατορίων και εταιρείες caterings αποκομίζοντας πλούσιες εμπειρίες. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου ΑΡΧΕΣΤΡΑΤΟΣ (Κέντρο για τη διάσωση και διάδοση των ελληνικών γαστρονομικών παραδόσεων). Είναι σύμβουλος στον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ και παρουσιάζει την Ελληνική Γαστρονομία σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, στα πλαίσια Διεθνών εκθέσεων ή άλλων εκδηλώσεων..

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η συζήτηση θα γίνει σε απευθείας σύνδεση με τον συνομιλητή, θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του Open Office Volos στο Facebook και το κανάλι του Open Office Volos στο YouTube.
● ΚΟΣΤΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ
● ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 27 Απριλίου 2021
● ΩΡΑ: 7:00μμ
● ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα γίνεται μέσω διαδικτύου live στη σελίδα του Open Office Volos στο Facebook και στο κανάλι του Open Office Volos στο YouTube.

Αλλαγή Μεγέθους
Αντίθεση