Κατάταξη Ξενοδοχείων σε Αστέρια – Προδιαγραφές και Απαιτήσεις με απλά λόγια

Κατάταξη Ξενοδοχείων σε Αστέρια – Προδιαγραφές και Απαιτήσεις με απλά λόγια

Apr 05, 2021 17:30

Όλα τα τουριστικά καταλύματα που ανήκουν στην κατηγορία των ξενοδοχείων έχουν την υποχρέωση μέχρι τις 31.12.2021 να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία κατάταξης σε κατηγορίες αστέρων, ανώτατη την κατηγορία των πέντε αστέρων (5*) και κατώτατη την κατηγορία του ενός αστέρος (1*).
Στην κατάταξη αυτή υποχρεούνται και τα Ξενοδοχεία που λειτουργούν σε διατηρητέα και παραδοσιακά κτίσματα.

Η κατάταξη στις κατηγορίες αυτές προκύπτει εφόσον το κάθε κατάλυμα πληροί τις υποχρεωτικές τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και συγκεντρώνει τον ελάχιστο αριθμό μορίων βάσει βαθμολογούμενων κριτηρίων.

Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει αναφορά στην ισχύουσα σχετική νομοθεσία, και θα αναλυθούν διεξοδικά όλες οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και τα μοριοδοτούμενα κριτήρια που έχουν οριστεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Θα παρουσιαστούν και επεξηγηθούν όλα τα βήματα και οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ολοκληρώσει ένα ξενοδοχείο για να είναι έτοιμο για την επιθεώρηση αστεριών.
Επίσης θα παρουσιαστεί η διαδικασία κατάταξης μέσω του διαδραστικού ιστότοπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και θα αναλυθούν λεπτομέρειες της διαδικασίας.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και απαντήσεις.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη κύριων τουριστικών καταλυμάτων (Ξενοδοχεία) και κάθε ενδιαφερόμενο με το θέμα.

 

Θεματολογία – Περιεχόμενα:

– Νομοθεσία
– Ισχύουσες Νομοθετικές Διατάξεις σχετικά με την κατάταξη σε αστέρια
– Αστέρια και Προδιαγραφές
– Κατηγορίες Αστεριών και Τεχνικές και Λειτουργικές Προδιαγραφές σε Υφιστάμενα και Νέα Ξενοδοχεία
– Αλλαγή Κατηγορίας
– Διαδικασία αλλαγής κατηγορίας Αστεριών (αναβάθμιση – υποβάθμιση)
– Παραδοσιακά Καταλύματα
– Κατηγορίες, Προθεσμίες και Διαφοροποιήσεις
– Κριτήρια Κατάταξης σε Αστέρια
– Οδηγός Βήμα-Βήμα για την κατάταξη

– Παρουσίαση Πλατφόρμας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 5 Απριλίου 2021
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 17:30 – 21:30, 4 ώρες
ΚΟΣΤΟΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
(Διαδικτυακή παρακολούθηση)
Κόστος: 55,00e
Κόστος για φοιτητές: 45,00e

Για δηλώσεις συμμετοχής, ακολουθήστε τον σύνδεσμο:
https://www.eventora.com/el/Events/katataxi_asterion

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσους έχουν παρακολουθήσει ήδη κάποιο σεμινάριο του Open Office.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ σε συλλόγους ή ομαδικές κρατήσεις.
Επικοινωνήστε μαζί μας:
email: openofficevolos@gmail.com
τηλ. 2421023099

Σημείωση: Για την διαδικτυακή παρακολούθηση, η χρήση μικροφώνου και κάμερας, δεν είναι υποχρεωτική. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το υλικό του σεμιναρίου.

 

Σχετικά με τον εισηγητή

Ο Λουκάς Μπελλώνιας κατάγεται από τη Σαντορίνη, στην οποία ζει και δραστηριοποιείται από το 2011 με πλείστες συνεργασίες ως επιστημονικός συνεργάτης σε επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Από το 2015 έως σήμερα δραστηριοποιείται στο προσωπικό του τεχνικό γραφείο “Bellonias Engineering – Λουκάς Ν. Μπελλώνιας και Συνεργάτες”, το οποίο εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών προς τουριστικά καταλύματα στον τομέα των αδειοδοτήσεων, πιστοποιήσεων και υγιεινής και ασφάλειας.
Είναι διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου με αντικείμενο την Ανάλυση Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες έργου στρατηγικής διαχείρισης τουριστικών προορισμών, έχει διατελέσει υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και είναι εξωτερικός ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για την αξιολόγηση προτάσεων χρηματοδότησης.
Για τον Λουκά, η πιο συναρπαστική πρόκληση στο κομμάτι του Τουρισμού, είναι η υποστήριξη στο ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης φιλοξενίας, η ανεύρεση των δυνατών σημείων της, η δημιουργία μιας ιδιαίτερης ταυτότητας, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ώστε ο επισκέπτης να επιστρέφει ως φίλος.

 

Αλλαγή Μεγέθους
Αντίθεση