“Η μαγεία του φωτογραφικού φακού”, Παναγιώτης Μούκας

“Η μαγεία του φωτογραφικού φακού”, Παναγιώτης Μούκας

Nov 16, 2020 19:00

Μια ώρα ομορφιάς, μια ώρα φώτων και πόζας!
Μέσα από τα μάτια ενός Εραστή της Τέχνης, του Παναγιώτη Μούκα, θα αντικρίσουμε τον απίθανο κόσμο της φωτογραφίας.

Μια συζήτηση με πάθος, με κρυφά και φανερά μυστικά….

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Η συζήτηση θα γίνει σε απευθείας σύνδεση με τον Παναγιώτη Μούκα, θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του Open Office Volos στο Facebook.

● ΚΟΣΤΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ
● ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020
● ΩΡΑ: 7:00μμ
● ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Η παρακολούθηση της εκδήλωσης θα γίνεται μέσω διαδικτύου live στη σελίδα του Open Office Volos στο Facebook.

 

 

Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΚΑΣ δηλώνει: Δεν είμαι καλλιτέχνης ούτε κι επαγγελματίας. Είμαι ένας απλός εραστής της τέχνης, κι όταν με ρωτάνε τι είμαι και τι κάνω, απαντώ : «απλά βλέπετε μέσα από τα δικά μου μάτια.»

“Γεννημένος από τον Χρήστο και την Κωνσταντία στην πανέμορφη πόλη του Βόλου, Φλεβάρη του ΄66 και μεγαλώνοντας τα πρώτα χρόνια μου κοντά στον παππού, έβλεπα να απαθανατίζει με τον φακό του τα πάντα γύρω του. Πολύ αργότερα είχα συνειδητοποιήσει ότι όχι μόνο θαύμαζα αυτό το «κλικ» αλλά καταλάβαινα και πόσο μαγικό μπορεί να αποδειχθεί.

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να κάθομαι έξω από το δωματιάκι του παππού, που εμφάνιζε για να προσέχω μην μπει κανένας μέσα και διαχυθεί φως με αποτέλεσμα να καούν τα αρνητικά, με κέρδος να μου δίνει τα παλιά εκτυπωμένα φιλμ. Η ιστορία όμως δεν σταμάτησε ούτε στον παππού αλλά ούτε και σε μένα που ακόμη η παιδική περιέργεια ρουφούσε σαν σφουγγάρι το κάθε τι γύρω από τη φωτογραφία. Η ιστορία συνεχίστηκε με τον πατέρα μου, έναν φωτογράφο με δύο μαγαζιά, οπότε και το ενδιαφέρον μου αμείωτο θα με έκανε να αγαπήσω τον φακό. Η σκέψη πάντα ήταν να μπω και εγώ κάποτε μέσα σε αυτό το θάλαμο να δημιουργήσω αυτό που φανταζόμουν, ώσπου 9 ετών το 1974 έκανα το πρώτο μου μοντάζ φωτογραφίας. Τι χαρά όταν μου είπε ο πατέρας μου ότι είναι πολύ πετυχημένο αυτό που έκανα! Μικρός ακόμα με την μηχανή του πατέρα, έστηνα άτομα για φωτογραφία και ρύθμιζα τα φώτα του studio.

Από τότε θυμάμαι ότι στην παρέα παρίστανα τον φωτογράφο, να μπαίνω στον σκοτεινό θάλαμο, να εκτυπώνω και μάλιστα πολλές φωτογραφίες και να τις πουλάω…. “

Αλλαγή Μεγέθους
Αντίθεση