Εργαστήρι: Γίνε επαγγελματίας αγρότης – Προγράμματα & Επιδοτήσεις

Εργαστήρι: Γίνε επαγγελματίας αγρότης – Προγράμματα & Επιδοτήσεις

Jan 21, 2021 17:30

Το επιχειρηματικό εργαστήρι “Γίνε επαγγελματίας αγρότης – Προγράμματα & Επιδοτήσεις” απευθύνεται σε ετεροεπαγγελματίες (μη αγρότες) ή και ανέργους που θέλουν να ασχοληθούν με τον γεωργικό ή κτηνοτροφικό τομέα. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τους ομιλητές για τις διαδικασίες που απαιτούνται για να χαρακτηριστεί κάποιος κατά κύριο επάγγελμα γεωργός, τις κοινοτικές ενισχύσεις που δύναται να εκμεταλλευτούν, αλλά και τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που προκηρύσσονται κατά καιρούς και αφορούν τους κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς ή τους νεοεισερχόμενους.

 

Οι ενότητες που θα αναλυθούν στο πλαίσιο του επιχειρηματικού εργαστηρίου είναι οι παρακάτω:

1. Διαδικασίες μέχρι να αναγνωριστεί ο υποψήφια-ος από το μητρώο ως επαγγελματίας αγρότης
– έναρξη στο κανονικό/ειδικό καθεστώς
– ΜΑΑΕ (κάτοχος/νεοεισερχόμενος, κατά κύριο επάγγελμα): ωφελήματα και υποχρεώσεις
– τι σημαίνει “κατά κύριο επάγγελμα γεωργός”
– ΟΓΑ (ένταξη ως αγρότης/κτηνοτρόφος, όχι ως εργάτης γης/επαγγελματίας/απασχολούμενος στην οικογ.εκμετάλλευση)-ασφάλιστρα

2. Δικαιώματα – Πυλώνας 1 (βασική-πράσινη-γεωργοί νεαρής ηλικίας- εθν.απόθεμα-συνδεδεμένες)

3. ΟΣΔΕ (επιλεξιμότητα εκτάσεων-περιφέρειες δικαιωμάτων-ενεργός γεωργός)-διαφορά με το κτηματολόγιο

4. Ειδικές δεσμεύσεις (π.χ. άδειες φύτευσης αμπελώνων, ελαιοκομικό μητρώο κλπ)

5. ΕΛΓΑ – παραδείγματα εισφοράς

6. Μέτρα του ΠΑΑ και λοιπά προγράμματα (π.χ. αγορά γης)

7. Φορολογικό καθεστώς

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 22 Ιανουαρίου 2021
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 17:30
ΚΟΣΤΟΣ
Διαδικτυακή παρακολούθηση (ή βιντεοσκοπημένη)
Εως και της 7/1 – Προνομιακή τιμή έγκαιρης κράτησης – 28,00€
Από 8/1 – Κανονική τιμή – 35€
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
https://www.eventora.com/el/Events/gine_agrotis
ή επικοινωνήστε με:
email: openofficevolos@gmail.com
τηλ. 2421023099

Σημείωση: Για την διαδικτυακή παρακολούθηση, η χρήση μικροφώνου και κάμερας, δεν είναι υποχρεωτική. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το υλικό του σεμιναρίου καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.
⬇️
Και να ένα ακόμη καλό νέο και μια ακόμη δυνατότητα!
Εάν και εσείς θα θέλατε να δηλώσετε συμμετοχή στο Εργαστήρι, ωστόσο οι ώρες διεξαγωγής δεν σας βολεύουν:
👉 Τώρα μπορείτε να το παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένο και με τη δυνατότητα να λάβετε απαντήσεις στα δικά σας ερωτήματα από τους εισηγητές μας.

Για αναλυτικές πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
Mε μήνυμα στο messenger, στο e-mail: info@openofficevolos.gr ή καλέστε μας στο 2421023099, 6936831784, 6974325528

Οι εισηγητές

Γιάννης Περουλάκης
Γεωπόνος Αγροτικής Οικονομίας, ΜΒΑ // Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, διατηρεί επιχείρηση με αντικείμενο απασχόλησης, τις γεωργικές μελέτες, σχετιζόμενες με κοινοτικά προγράμματα (Επενδυτικά σχέδια βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Βιολογική γεωργία, Μείωση νιτρορύπανσης και άλλα), έχοντας μεγάλη εμπειρία στην σύνταξη των αιτήσεων ένταξης και υλοποίησης των εν λόγω προγραμμάτων. Επίσης η εταιρεία του ασχολείται με συστήματα ποιότητας στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα επί σειρά ετών. Περισσότερες πληροφορίες για την εταιρεία του μπορείτε να βρείτε εδώ: www.infoagro.gr

Έχει υπό την επίβλεψη του συστήματα ποιότητας τροφίμων για την απόκτηση των πιστοποιητικών AGRO 2.1 – 2.2 και GlobalGap.
Είναι σύμβουλος συνεταιρισμών και επιχειρήσεων.
Έχει απασχοληθεί ως εκπαιδευτής σε διάφορες δομές διδάσκοντας γεωργοοικονομικά μαθήματα (Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων, Οργάνωση και διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων, κλπ).

 

Πετσάνη Δόμνα,
Γεωπόνος Φυτικής Παραγωγής, MSc
Υπεύθυνη τμήματος ΟΣΔΕ στην επιχείρηση Περουλάκης – Κώττα ΟΕ.

Η κα. Πετσάνη Δόμνα σπούδασε Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο «Αυτοματισμοί στις αρδεύσεις, τις γεωργικές κατασκευές και την εκμηχάνιση της γεωργίας» (MSc). Είναι τακτικό μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και πιστοποιημένη γεωργικός σύμβουλος (ΕΛΓΟ).

Τα τελευταία 13 χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων και επιχειρήσεων, διατηρώντας ατομική εταιρεία με αντικείμενο απασχόλησης τις γεωργικές μελέτες, σχετιζόμενες με κοινοτικά προγράμματα (Επενδυτικά σχέδια βελτίωσης, Νέοι Αγρότες, Βιολογική γεωργία, Μείωση νιτρορύπανσης κ.ά.). Επίσης, έχει υλοποιήσει συστήματα ποιότητας τροφίμων για την απόκτηση των πιστοποιητικών AGRO 2.1 – 2.2 και GlobalGap για την πιστοποίηση προϊόντων που σκοπό έχουν την κάλυψη ποιοτικών προδιαγραφών της εγχώριας αγοράς, αλλά και του εξωτερικού. Συμμετέχει σε πιστοποιημένο φορέα υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας (ΟΣΔΕ). Είναι εκπαιδεύτρια προσωπικού επιχειρήσεων τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συνεργαζόμενη εκπαιδεύτρια με το ΙΕΚ Δήμητρα.

Αλλαγή Μεγέθους
Αντίθεση