“Ελαιοτουρισμός: Εμπειρία που “μυρίζει” Ελλάδα!”, Αννίτα Ζάχου

“Ελαιοτουρισμός: Εμπειρία που “μυρίζει” Ελλάδα!”, Αννίτα Ζάχου

Jan 28, 2021 19:00
Η Mykonos Olive Tasting ιδρύθηκε το 2018. Είναι μια εκπαιδευτική και συμβουλευτική εταιρία που εδρεύει στη Μύκονο και παρέχει σεμινάρια και εργαστήρια πάνω στη γευσιγνωσία και τη γαστρονομία του Ελαιολάδου, τη Μεσογειακή Διατροφή, την Ολιστική Υγεία, Ομορφιά και Ευεξία στους επισκέπτες από το εξωτερικό, στους καταναλωτές, τα παιδιά, τους εμπόρους ελαιολάδου και τους επαγγελματίες της εστίασης.

Η Αννίτα Ζάχου, εμπνεύστρια και ιδρύτρια της, είναι γεωπόνος, εμπειρογνώμων γευσιγνώστρια παρθένων ελαιολάδων, και holistic wellness coach. Προέρχεται από οικογένεια παραγωγών ελαιολάδου από την Καλαμάτα και από τότε που
θυμάται τον εαυτό της παίζει ή σκαρφαλώνει σε κάποιο από τα χιλιάδες ελαιόδεντρα της Μεσσηνιακής
γης, συμμετέχει στη συγκομιδή και απολαμβάνει κάθε χρόνο το φρέσκο ελαιόλαδο της οικογένειας της.
Το όνειρό της είναι να βοηθήσει να μπουν τα θεμέλια για την αλλαγή στη βιομηχανία ελαιολάδου της χώρας. Αν θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον του ελαιολάδου, λέει, πρέπει να επικεντρωθούμε στην εκπαίδευση. Εκπαίδευση του παραγωγού, του ελαιουργού, του εμπόρου, του πωλητή στο κατάστημα, του σεφ και του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, του ενήλικα καταναλωτή αλλά και των παιδιών, διότι τα παιδιά είναι οι ενήλικες καταναλωτές του μέλλοντος.
“Η κατανάλωση ελαιολάδου καλής ποιότητας δεν είναι πολυτέλεια, είναι το καθημερινό σου δικαίωμα στην υγεία, την ομορφιά και την ευεξία, είναι μια πράξη αυτό-φροντίδας …”
Αλλαγή Μεγέθους
Αντίθεση