“Ανοιχτά αγροκτήματα: Οι παραγωγοί και τα προϊόντα τους”

“Ανοιχτά αγροκτήματα: Οι παραγωγοί και τα προϊόντα τους”

Mar 09, 2021 19:00

H Med Culture επιχειρεί να φέρει σε επαφή τους ανθρώπους στην πόλη με τους παραγωγούς στην ύπαιθρο και την διαδικασία της παραγωγής της τροφής.

Δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων βιωματικής μάθησης και μη τυπικής εκπαίδευσης, για το περιβάλλον και τον αγρο-διατροφικό τομέα, για παιδιά κι ενήλικες (σεμινάρια, εργαστήρια, πρόγραμμα Farm2School , σχολικοί κήποι κ.α.) .

Μέσω του δικτύου Open Farm , καταγράφουν και αναδεικνύουν τα «ανοιχτά», επισκέψιμα αγροκτήματα και τις μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, που είναι διάσπαρτα σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Με επισκέψεις και δραστηριότητες σε αγροκτήματα του δικτύου, εργαστήρια , γευσιγνωσία κι άμεση επικοινωνία με τον παραγωγό, επιχειρούν να μεταφέρουν την κουλτούρα και τις δυσκολίες της αγροτικής παραγωγής και τα μυστικά της σωστής διατροφής τους τελικούς χρήστες των προϊόντων τους στις πόλεις. (Open farm days & eshop: boxes /experiences)

www.medculture.gr, openfarm.gr

Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΜΑΣ

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος είναι γεωπόνος, με περισσότερα από είκοσι χρόνια εμπειρία στον χώρο της βιολογικής γεωργίας, τόσο στην πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων, αλλά και ως σύμβουλος και διαπιστευμένος εκπαιδευτής νέων αγροτών.
Συν-ιδρυτής της Med Culture και του δικτύου Open Farm, όπου εκπαιδεύουν και φέρνουν σε επαφή, το κοινό στην πόλη, με την εμπειρία και τους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής και της υπαίθρου. Επίσης είναι μέλος του αγροοικολογικού δικτύου.

Αλλαγή Μεγέθους
Αντίθεση