Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Από το χωράφι στον πελάτη – Επαγγελματικό Εργαστήρι

17/10/2020

Θεματικές Ενότητες:

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί η υπάρχουσα κατάσταση και τα συχνά λάθη που κάνουμε σε όλα τα στάδια.

  • Μέσα από την παρουσίαση της νομοθεσίας για την κατάταξη των παρθένων ελαιολάδων, την παρουσίαση των υποχρεωτικών χημικών αναλύσεων και της οργανοληπτικής αξιολόγησης, θα αναφερθούμε στο πως επηρεάζεται η ποιότητα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου κατά την συγκομιδή, ελαιοποίηση, αποθήκευση και τυποποίηση και θα δοθούν οδηγίες για κάθε στάδιο, προκειμένου να μην υπάρχουν οργανοληπτικά προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα.
  • Θα παρουσιαστούν οι κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες με έμφαση στα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά.
  • Θα δοθεί βαρύτητα και θα παρουσιαστεί όλη η νομοθεσία επισήμανσης ελαιολάδου (ετικέτα) μιας και είναι από τα πιο συχνά λάθη των νέων τυποποιητών.
  • Θα παρουσιαστεί η γευστική αρμονία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου και φαγητού (χρήσιμο για όσους ασχολούνται με εστίαση αλλά και καταναλωτές).
  • Ιδιαίτερα για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την τυποποίηση και την εμπορία θα παρουσιάσουμε τις νομοθετικές απαιτήσεις τόσο για το χώρο όσο και για το προϊόν (άδειες, αναλύσεις, πιστοποιήσεις, κατοχυρώσεις κτλ), θα υπάρξουν αναφορές στη διεθνή αγορά και τον ανταγωνισμό, στα πρότυπα πιστοποίησης (ISO 22000, HACCP, BRC κτλ. και την εφαρμογή τους στο ελαιοτριβείο, στην τυποποίηση, αποθήκευση και μεταφορά του ελαιολάδου) την νομοθεσία ελαιολάδου, τις χημικές αναλύσεις που απαιτούν οι κύριες χώρες στόχοι εξαγωγών, ενώ θα έχουμε ιδιαίτερη ενότητα για τους διαγωνισμούς και τις εκθέσεις.
  • Τέλος θα αναφερθούμε ξεχωριστά στο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Η ανωτέρω θεωρία εμπλουτίζεται με δεκάδες video και εκατοντάδες φωτογραφίες με καλές και κακές πρακτικές, από όλο τον κόσμο, προκειμένου να βοηθηθούν οι εκπαιδευόμενοι με παραδείγματα να κατανοήσουν την θεωρία.

 

Σε Ποιους Απευθύνεται:

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες, στελέχη εταιρειών παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου. Σε στελέχη του χώρου των τροφίμων και της εστίασης (ιδιοκτήτες αλλά και σεφ), σε φοιτητές, καλλιεργητές, στελέχη εργαστηρίων, συμβούλους, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με το ελαιόλαδο. Θα βοηθήσει μελλοντικούς τυποποιητές, εμπόρους και εξαγωγείς να αποφύγουν λάθη και κόστη.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να είναι ιδιώτες ή στελέχη εταιρειών, να προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους και από οποιοδήποτε διοικητικό επίπεδο οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημόσιου ή του Ιδιωτικού τομέα.

Για την συμμετοχή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα δεν απαιτείται πρότερη εμπειρία των συμμετεχόντων σε γνώσεις ελαιολάδου ή γευσιγνωσίας.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου μπορεί να γίνει στο χώρο του Open Office ή εναλλακτικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 17 Οκτωβρίου 2020
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 10:00 – 16:00, 6 ώρες

ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ
Συμμετοχή στον χώρο του Open Office: (max έως 15 άτομα) 70,00e
ή
Διαδικτυακή παρακολούθηση: 55,00e

Σημείωση: Για την διαδικτυακή παρακολούθηση, η χρήση μικροφώνου και κάμερας, δεν είναι υποχρεωτική.Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το υλικό του σεμιναρίου καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες – Συμμετοχές:

Αρχική


email: openofficevolos@gmail.com
τηλ. 2421023099, 6936831784, 6974325528

Ο Εισηγητής

Ο Ιωάννης Καρβέλας είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας PARATUS Europe Ltd.

Είναι πιστοποιημένος ως Pro Olive Oil Expert, βασικός εισηγητής των πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της PARATUS Europe και της Ακαδημίας Ελαιολάδου του ΣΕΒΙΤΕΛ, αλλά και ομιλητής σε πλήθος συνεδρίων για την εφαρμογή των ορθών πρακτικών στην ελαιοκαλλιέργεια, ελαιοποίηση, αποθήκευση, τυποποίηση και πώληση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Υποστηρίζει εταιρείες του χώρου τόσο στην εφαρμογή των ορθών πρακτικών του διεθνούς συμβουλίου ελαιοκομίας και απαιτήσεων διεθνών προτύπων σε όλα τα στάδια, όσο και σε θέματα επικοινωνίας, εκθέσεων και εξαγωγών.
Έχει διοργανώσει με επιτυχία γευσιγνωσίες Ελαιολάδου για περιοδικά, εκθέσεις και εταιρείες, ενώ έχει ασχοληθεί με την γευστική αρμονία των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με το φαγητό, εκπαιδεύοντας πλήθος επαγγελματιών της εστίασης αλλά και βοηθώντας τα τμήματα marketing και εξαγωγών δεκάδων εταιρειών.
Αρθρογραφεί για θέματα εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε εφημερίδες και περιοδικά γαστρονομίας, ενώ έχει υπάρξει κριτής διαγωνισμών.

Ταυτόχρονα, είναι έμπειρος Σύμβουλος στην εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης ISO 9001, ISO 22000 (HACCP), ISO 14001, ISO 27001, ISO 45001, GDPR κτλ, και διαθέτει πολύχρονη εμπειρία ως εισηγητής πιστοποιημένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ανωτέρω πρότυπα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Είναι μέλος επιστημονικών ενώσεων, συγγραφέας εγχειριδίων, διοργανωτής – ομιλητής σε Συνέδρια και αρθρογράφος.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17/10/2020

Ώρες & Ημέρες Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00πμ – 8:00μμ
Σάββατο: κλειστά
Κυριακή: κλειστά

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κ. Καρτάλη 62-68 (2ος όροφος)
Βόλος 382 21
info@openofficevolos.gr
+30 24210 23099,
+30 6936 831 784, +30 6974 325 528

Τρόποι Πληρωμής

Εγγραφή στο newsletter

    Privacy Preference Center