Όταν φιλοξενήσαμε την Λία Γκουντρουμπή στα Online Interviews, δε φανταζόμασταν με πόση ανθρωπιά και αγάπη θα μας “ντύσει”.
Και έτσι, μπήκαμε στον πειρασμό να την ρωτήσουμε το “γνωστό” μας ερωτηματολόγιο:

  • Ποιο είναι το αντικείμενό σου και σε ποιους απευθύνεται;

Το βιβλίο μου «Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ» (εκδόσεις Επίκεντρο), όπως καταλαβαίνει κάποιος και από τον τίτλο είναι η δική μου ιστορία με τον καρκίνο αλλά και πολλών άλλων φίλων, γενναίων φίλων, που νόσησαν απο καρκίνο αλλά και άλλες χρόνιες ασθένεις. Ο τίτλος του είναι πολύ αντιπροσωπευτικός. Το βιβλίο είναι αυτά τα τρία πράγματα: Η ασθένεια, η δική μου ιστορία και ιστορίες γενναίων φίλων. Όλες οι ιστορίες είναι αληθινές. Σε κάποιες υπάρχει το πραγματικό μικρό όνομα κι έτσι μπορούν να αναγνωριστούν, ενώ σε κάποιες άλλες υπάρχει ψευδώνυμο και διαφορετικά προσωπικά χαρακτηριστικά διότι μου το ζήτησαν όσοι μου τις εμπιστεύτηκαν. Υπάρχει δηλαδή και αρκετή μυθοπλασία στα ονόματα, τόπους κ.α. Τα στοιχεία της νόσου και η ουσία της ιστορίας όμως είναι πραγματικά.

Είναι ένα βιβλίο για όλους, ένα βιβλίο για τη ζωή. Με τα άσχημα και τα όμορφα που κουβαλάει. Σίγουρα περιέχει κεφάλαια σκληρά  – κάποιοι γενναίοι φίλοι δεν τα κατάφεραν – περιέχει τις δικές μου απώλειες που με σημάδεψαν με μεγαλύτερη αυτή του πατέρα μου.

Ο καρκινοπαθής θα δει τον εαυτό του στο βιβλίο μου αλλά θα τον δει και ο συγγενής ή φίλος κάποιου που νόσησε. Θα τον δει και όποιος θέλει και ξέρει να εκτιμά τη ζωή.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο με το βιβλίο μου ο αναγνώστης θα γελάσει σε πολλά σημεία καθώς περιέχει χιούμορ και αυτοσαρκασμό ενώ με τιμά ιδιαίτερα ότι χαρακτηρίστηκε ως ένα βιβλίο αυτοβοήθειας.

  • Ποια είναι η δική σου ιδέα της τέλειας ευτυχίας; 

Για μένα ευτυχία είναι η υγεία των δικών μου ανθρώπων και ο χρόνος που μπορώ να περνάω μαζί τους. Οι μέρες και στιγμές που περνάμε μαζί. Μια εκδρομή ή μια Κυριακή που θα την περάσουμε όλοι μαζί. Επίσης το να είμαι δημιουργική, να κάνω πράξη τις ιδέες μου. Αυτό είναι που με κάνει να νιώθω σαν να γεννιέμαι ξανά και ξανά.

  • Ποιες λέξεις ή φράσεις χρησιμοποιείς περισσότερο; 

Συνέργειες, συνεργασίες, εξωστρέφεια, teamwork, ideas & concepts. Open (mind – heart –road)

  • Ποιο από τα πράγματά σου θεωρείς ως θησαυρό σου

Την ίδια τη ζωή. Η ζωή είναι δώρο. Τις εμπειρίες μου γιατί αυτές είναι που με έχουν καθορίσει ως άνθρωπο.

  • Ποιο ταλέντο θα ήθελες να έχεις περισσότερο; 

Δεν έχω καθόλου ωραία φωνή ούτε γνώσεις πάνω στη μουσική. Θα ήθελα να μπορούσα να τραγουδώ κυρίως για να μπορώ να τραγουδάω σε παρέες ή να παίζω κάποιο όργανο κιθάρα ή πιάνο.

  • Ποια πιστεύεις ότι είναι η χειρότερη μορφή δυστυχίας;

Ο γονιός που χάνει το παιδί του νωρίς. Νομίζω δεν υπάρχει χειρότερος πόνος.

  • Ποιο είναι το moto σου;

Υπάρχουν πράγματα στη ζωή μας στα οποία εμείς οι άνθρωποι δίνουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία από αυτή που πρέπει. Ενώ άλλα σημαντικά που αξίζουν να τους δώσουμε σημασία τα αναβάλλουμε συνεχώς για αργότερα. Μόνο που στην πραγματικότητα αυτό το αργότερα δεν ξέρεις αν θα υπάρξει. Έμαθα, προσπαθώ δηλαδή, είναι μια συνεχής προσπάθεια αυτό, να δίνω σε καθετί τη σημασία που πρέπει, αυτή που εγώ λέω ότι του αξίζει. Η ζωή προχωρά, είναι μπροστά, μόνο μπροστά!

  • Ποια είναι η μεγαλύτερή σου δαπάνη (επένδυση); 

Οι ανθρώπινες σχέσεις, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι συνεργασίες που έχω κάνει. Η επιτυχία και η ευτυχία ποτέ δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου.

  • Γιατί τώρα;

Πάντα τώρα γιατί στην πραγματικότητα δεν ξέρεις αν θα υπάρχει αύριο.

 

 

Πού θα την βρείτε;

e-mail: lia.gkountroumpi@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100002336940094

https://www.facebook.com/lia.gkountroumpi

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCTcGSKYjfXWcWnNW4GWXttw?view_as=subscriber

Twitter: Lia Gkountroumpi

Instagram : Lia Gkountroumpi

Linkedin: Evangelia Gkountroumpi

 

Ποια είναι;

H ΕυαγγεΛία Γκουντρουμπή γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μόναχο. Σπούδασε Ιστορία & Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Μουσειολογία & Πολιτιστική Μουσειακή Διαχείριση, έκανε μεταπτυχιακό στο Project Management ενώ σήμερα είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο επιστημονικό πεδίο του place/city branding.

Έχει εργαστεί στην αναζήτηση, προώθηση, διοίκηση και συντονισμό ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε πανεπιστήμια και ΟΤΑ, στη διοργάνωση ειδικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, συναντήσεων, ημερίδων, συνεδρίων. Σήμερα είναι υπεύθυνη στο  Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων.

Δραστήρια σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, αρθρογραφεί στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Athens Voice για θέματα που αφορούν τις σύγχρονες πόλεις στον κόσμο, εντυπώσεις από ταξίδια και άλλα.

Το Νοέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Επίκεντρο» το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ».